Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Єпископ Боярський Феодосій звершив відспівування схимонахині Віри (Чмихової)

 

8 червня, в день віддання свята Світлого Христового Воскресіння, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія вікарій Київської Митрополії єпископ Боярський Феодосій звершив Божественну літургію в храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських на Південному кладовищі м. Києва.

Преосвященному владиці співслужило духовенство Київської та Одеської єпархій. Після закінчення літургії було звершено відспівування і поховання новопреставленої схимонахині Віри (Чмихової).

Схимонахиня Віра, що спочила 6 червня на 82 році життя, була духовною дочкою преподобного Кукші Одеського. Будучи сиротою, з дитячого віку, вона була поруч з преподобним, подорожуючи по місцях його служіння: в Києво-Печерську та Почаївську Лаври, Одеський Успенський і Хрещатицький монастирі. За свідченням очевидців, майбутня схимонахиня була улюбленою дитиною — духовним чадом святого, який за життя благословив її на прийняття чернечого постригу. Після смерті преподобного матінка все життя прожила у Львові, являючись прихожанкою Свято-Георгіївського храму. Її добре знало і любило духовенство, чернецтво та миряни зі Львова, Одеси, Чернівецької єпархії, монастирів Святої Землі — Горненського і Марії Магдалини, а також чада преподобного Кукші. Останні кілька місяців, у зв’язку з тяжкою хворобою, вона жила в Києві. Напередодні своєї смерті, в Неділю про сліпого, схимонахиня Віра молилася на літургії і причащалася в Хресто-Воздвиженському храмі м. Києва, брала участь у хресному ході.

Попрощатися з матінкою Вірою зібралися віруючі з Києва, Львова, Одеси що дізналися про її смерть. Божественна літургія та відспівування звершувалися за Пасхальним чином. Похована схимонахиня Віра (Чмихова) на центральній алеї Південного кладовища столиці.