Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У Лаврі відбувся гала-концерт VІ Всеукраїнського пісенного фестивалю «Пентикостія»

Цього року фестиваль зібрав близько 30 хорових колективів з усієї України

20 червня 2016 року, за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбувся гала-концерт VІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Пентикостія». В урочистому заході взяли участь близько 30 колективів з усієї України, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Фестиваль-конкурс «Пентикостія» був започаткований у 2011 році з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана, +2014). Назва «Пентікостія» (у перекладі з грецької – «П’ятидесятниця») була обрана не випадково, адже конкурс відбувається на свято П’ятидесятниці – День Святої Трійці.

На урочистому концерті були присутні митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископ Ірпінський Климент, представники духовенства з різних єпархій УПЦ.

Під час відкриття гала-концерту владика Климент передав організаторам і учасникам конкурсу вітання та благословення від Предстоятеля Української Православної Церкви.

Гран-прі конкурсу отримав хор кафедрального собору Тернополя на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії.