Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. В палаці «Україна» відбувся фестиваль доброти та дитинства «Божі діти»

1 червня, у День захисту дітей, в Національному палаці мистецтв «Україна» відбувся фестиваль доброти та дитинства «Божі Діти», організаторами якого з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія виступила Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра.

До Києва цього дня прибули діти, вихованці недільних шкіл, інтернатів для дітей сиріт на чолі з педагогами та духовенством з усіх єпархій УПЦ. У програмі фестивалю були виступи церковних хорів, аматорських вокальних та хореографічних колективів, відомих вітчизняних співаків.

На початку святкового концерту архієпископ Макарівський Іларій зачитав привітання Блаженнішого Митрополита Онуфрія, в якому йшлося про найдорогоцінніший скарб людського життя – дитинство, про відповідальність старшого покоління у вихованні дітей України, їхньої освіти, добробуту, і найголовніше – виховання любові до Бога і святої Церкви. Особливо це актуально сьогодні, у неспокійний час, тому Церква, за давньою традицією, робитиме все можливе, щоб наші діти зростали побожними людьми, справжніми патріотами своєї Батьківщини.

На сцену одним за одним виходили учасники фестивалю, хористи, співаки, танцювальні колективи, кожний виступ яких супроводжувався оплесками залу. Після концерту учасники фестивалю отримали подарунки.

Від єпископату УПЦ фестиваль відвідали: митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, вікарні архієреї – митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Білогородський Миколай, архієпископ Макарівський Іларій, єпископ Бородянський Варсонофій та єпископ Васильківський Миколай.

Прес-служба Київської Митрополії