Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Відбувся молебень, приурочений до Міжнародного дня вдови

 

У столичному парку «Перемога» біля єдиного в Україні пам’ятника Матері-вдові 26 червня відбувся молебень, приурочений до Міжнародного дня вдови.

Молебень очолив голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі ЗСУ та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин. Молитовно підтримати сім’ї військовослужбовців прийшли більше сотні українців. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на УНІАН.

1467022814-9614

Митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин

«Наша Церква пам’ятає вітхозавітне вчення про те, що потрібно опікуватися вдовицями. На жаль, тепер у нас в країні з’явилися нові вдови: жінки, які залишилися без мужів через бойові дії на сході України. Тяжким гріхом вважається образити вдову чи сироту. Ми допомагаємо їм як духовно, так і матеріально», — зазначив митрополит Августин для Центру інформації УПЦ.

Голова сектору опіки учасників бойових дій при Синодальному військовому відділі УПЦ протоієрей В’ячеслав Яковенко додав, що в цей день Церква молилася про мир в Україні, зміцнення матерів, вдів і сиріт, які залишилися без синів, чоловіків і батьків.

«На молебні було близько 50-ти сімей загиблих воїнів. Ми раді були бачити всіх небайдужих, хто хотів помолитися разом з нами і попросити у Бога миру на нашій землі», — резюмував протоієрей В’ячеслав Яковенко.

Після молебню гостей чекала солдатська кухня та виступи учасників Свято-Георгіївського міжнародного православного фестивалю культури і творчості.

Нагадаємо, що Міжнародний день вдів відзначається з 2011 року за ініціативи ООН.