Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Відбулася зустріч сімей священиків з православним психологом

25 червня, у актовому залі вінницького приватного навчально-виховного комплексу Святителя Миколая відбулася зустріч сімей священиків з психологом Інессою Юзьковою. Зустріч проходила з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона, з ініціативи керівника єпархіального відділу у справах сім’ї протоієрея Агафангела Давидовського.

У зустрічі, яка проходила у формі тренінгу, взяли участь сім’ї молодих священиків Першого Вінницького міського благочиння. Психолог поділилася з учасниками інформацією про основні проблеми виховання дітей, які існують в сім’ях. Великої уваги було приділено проблемам «перехідного» віку, коли у дітей відбувається переоцінка цінностей і часто складаються непрості стосунки з батьками.

Священики та їхні дружини у свою чергу поділилися з психологом особистим досвідом та способами вирішення проблем, які використовуються у сім’ях віруючих людей.

Загалом тренінг пройшов цікаво. Підняті питання викликали жваву дискусію. Обмін досвідом між світським педагогом та священиками був корисних для обох сторін. Як зауважив наприкінці зустрічі протоієрей Агафангел Давидовський, спілкування, яке відбулося, дало відповіді на певні запитання, які мали священики і їхні дружини стосовно виховання дітей, а також стимул для подальших зустрічей і залучення до участі у них парафіян, які могли б почути поради і від світського православного психолога, і від досвідчених священиків. За словами о. Агафангела, такі зустрічі будуть проводитись у найближчому часі не лише у м. Вінниці, а в усіх благочиннях Вінницької єпархії.

Прес-служба Вінницької єпархії