Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Депутат Данеленко Анатолій веде боротьбу з Православною Церквою

Високопреосвященнішому Августину,

Митрополиту Білоцерківському та

Богуславському

благочинного Миронівського благочиння
настоятеля Свято-Михайлівського храму у м. Миронівці

протоієрея Андрія Оленина

Р А П О Р Т

Звертаюся до Вашого Високопреосвященства з причини ганебної поведінки та антицерковної діяльності ректора Національного аграрного університету у м. Білій Церкві, депутата Київської обласної ради, голови комісії Київської обласної ради з питань освіти, науки, культури, духовності та релігії, Даниленка Анатолія Степановича, який постійно втручається у церковні справи релігійних громад Миронівського району, створює міжконфесійну напругу та протистояння, займає відкрито ворожу позицію щодо Української Православної Церкви, чим провокує поділи серед вірних, відкрито порушуючи чинне законодавство України.

Так, ще у 2006 р. у с. Олександрівці Миронівського району Даниленко А. С. організував схід села – громадські слухання, з метою силового переведення Свято-Покровську парафію Білоцерківської єпархії УПЦ в розкол. Тодішній секретар єпархії прот. Олександр Залізницький показав усім присутнім Грамоту патріарха Олексія від 27 жовтня 1990 року про дарування Українській Православній Церкві незалежності і самостійності у своєму житті і управлінні. Даниленко А. С. підтвердив, що з цією Грамотою його ще ознайомив єпископ Серафим, і що дійсно наша Церква є незалежною і самостійною в управлінні. В такий спосіб інцидент на той час був вичерпаний.

У 2008 році Даниленку А. С. не сподобався місцевий священик Стефан Бондарчук, настоятель Свято-Михайлівського храму с. Карапиші. Анатолієм Степановичем була поставлена умова: якщо керуючий єпархією архієпископ Митрофан не замінить настоятеля, то він переведе храм у «Київський патріархат». Того ж року Даниленко А.С., як ректор Білоцерківського аграрного університету, використовуючи адміністративний ресурс, за допомогою студентів означеного закладу, семінаристів Київської духовної семінарії УПЦ КП та працівників СТОВ «Агросвіт» здійснив, хоча і без успіху, спробу силового захоплення храму, чим, звісно, порушив не лише чинне законодавство України, а й усі засади моралі. З цього приводу громада зверталась до тодішнього президента України Віктора Ющенка, міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, у Прокуратуру, Суд та до інших інстанцій.

29 січня 2015 р. Даниленко А.С. брав активну участь у громадських слуханнях із питання виділення земельної ділянки під будівництво храму «Київського патріархату» у м. Миронівці, які відбулися у Будинку культури у м. Миронівці. Захід пройшов без належної реєстрації учасників, за участю мешканців інших населених пунктів, не ставились конкретні питання для голосування, чим порушено ст. 13 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Даниленко А.С. на громадські слухання привіз жителів з с. Карапишів та інших населених пунктів, стверджуючи, що ніякої реєстрації не потрібно проводити. У своєму виступі безпідставно зводив наклепи на патріарха Кирила, стверджуючи: «Дивлюсь по телебаченню, і як Кирило махає кадилом і благословляє воїнів от руського міра, даби вбивали наших братів та сестер. О тут ганьба…». До цього ж, називаючи себе єдиним академіком у Миронівському районі та відправляючи у «психушку» тих, хто висловлювся так, що йому не подобалось, він ще й продемонстрував свою неурівноваженість та зверхнє ставлення до людей (див.: https://www.youtube.com/watch?v=5D_68ZxfQrQ 4,27 – 4,42 хв.).

Також, 28 квітня 2016 року Даниленко А. С. разом з представниками «Київського патріархату» звершив закладку храму УПЦ КП в с. Зеленьках на території, яка раніше була вже виділена під будівництво храму Свято-Покровській парафії УПЦ. Таким чином, тут явно і безсоромно порушується Закон про землекористування.

Нарешті, 25 травня 2016 року в с. Козині Миронівського району відбулися громадські слухання, на яких, в порушення законодавства, не було проведено реєстрації учасників, а також взяли участь у слуханнях мешканці інших населених пунктів. Вирішено виділити земельну ділянку незареєстрованій громаді УПЦ КП. Даниленко А.С., виступаючи, паплюжив нашу Церкву, стверджуючи, що «це – ворожа церква, яка вбиває наших дітей, не молиться за Україну, Кирило проповідує руській мір і є ворогом України». Грамоту Патріарха Олексія ІІ про дарування Українській Православній Церкві статусу самостійності і незалежності, мовляв, не визнає і відрікається від того, що єпископ Серафим йому її показував.

У своєму інтерв’ю (див.: https://www.youtube.com/watch?v=fR2Py1iwvU0) Даниленко А. С. запевняє, що на черзі – будівництво храму УПЦ КП у вищезгаданому с. Олександрівці, а також вирішення питання подальшої належності новозбудованого Спасо-Преображенського храму в с. Потік (!).

Як Ви бачите, діяльність, позиція, висловлювання і, взагалі, поведінка Даниленка А. С. повністю є антицерковними та ненависницькими щодо Української Православної Церкви. Це, на жаль, свідчить про його відступ від Матері-Церкви, в Якій він був хрещений. Взагалі, систематичне порушення чинного законодавства України, створення напруги та протистояння між віруючими, поділ людей на перший і другий ґатунок, є свідченням того, що ця людина взагалі втратила страх Божий і совість.

Прошу Ваше Високопреосвященство вжити невідкладних заходів архіпастирського впливу на поведінку та діяльність Анатолія Степановича Даниленка. Хай він покається, або, якщо не хоче цього робити, буде відлучений від Церкви, згідно з Канонами Православної Церкви.

26 травня 2016 р.

Вашого Високопреосвященства
смиренний послушник
прот. Андрій Оленин