Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХЕРСОН. Відбулася ХІ Конференція глав і співробітників молодіжних відділів та організацій УПЦ

Форум зібрав понад 100 учасників з України та закордону

3 червня в смт. Лазурне Херсонської області завершила свою роботу ХІ Конференція глав і співробітників молодіжних відділів та організацій Української Православної Церкви. Захід проходив з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та під егідою Синодального відділу УПЦ у справах молоді, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ.

Загалом у п’ятиденному форумі, що очолив голова молодіжного відділу єпископ Обухівський Іона, взяло участь більше 100 осіб з України та закордону.

Нагадаємо, урочисте відкриття конференції  відбулося 30 травня.

Зокрема перед присутніми виступили єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, віце-ректор Полтавської місіонерської духовної семінарії єпископ Новосанжарський Веніамін, історик і викладач Київської духовної академії Владислав Дятлов, заступник голови Синодального відділу у справах молоді Білоруської Православної Церкви Євгеній Лобанов, голова ГО «Друзі спільноти святого Егідія» Юрій Ліфансе, глави та співробітники відділів у справах молоді, волонтери та клірики єпархій УПЦ.

Учасники конференції обмінялися думками й досвідом з приводу розвитку місіонерської роботи з молоддю: пошуку нових шляхів донесення Слова Божого в умовах сучасних форм спілкування. Окрім того, значна увага була приділена актуальній темі допомоги постраждалим від збройного конфлікту на сході держави, про що розповіли священики, котрі були безпосередньо у зоні бойових дій.

2 травня ввечері були підбиті підсумки роботи форуму та відбулося нагородження його учасників.

Робота конференції завершилася спільною молитвою за Божественною літургією.

http://church.ua/