Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СУМИ. Єпархія проводить акцію по збору коштів для онкохворих дітей

Благодійну акцію напередодні Воскресіння Христового «До світлого дня – світлі вчинки» Сумська єпархія проводить вже вшосте.

У 2016 році кошти на медикаменти для онкохворих дітей Сумщини збиратимуть з 14 березня по 3 травня. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Особливість цьогорічної акцій в тому, що буде сформовано запас найбільш необхідних медпрепаратів для вчасної допомоги онкохворим дітям. Адже, державні закупівлі ліків на сьогоднішній день, не просто нерегулярні, вони досі не проведені, інформують у єпархії.

Співорганізатором заходу виступає також Обласна державна телерадіокомпанія.

На кошти, зібрані під час акції в минулі роки, а це більше 2 мільйонів гривень, було закуплено медичні препарати та обладнання, яких на той час найбільше потребували пацієнти відділення гематології та онкології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні.

Враховуючи успішний досвід проведення акції у попередні роки та зважаючи на серйозність проблеми росту онкозахворювань у регіоні, співорганізатори акції звертаються до всіх небайдужих із проханням долучитись до допомоги онкохворим дітям Сумщини та підтримати благодійний проект.

До відома:
• Сьогодні на Сумщині діагноз онкозахворювань встановлено 146 дітям.
• Показник онкозахворювань у регіоні на 40% вищий за середній по Україні.
• На лікуванні у відділенні онкогематології зараз перебувають 22 пацієнти.
• В лікарні онкохворі діти проводять по 6-12 місяців.
• Відсоток одужання з року в рік є більш обнадійливим, за окремими видами пухлин – 83%.
• Повний курс лікування однієї дитини коштує в середньому 80-100 тисяч доларів.

Кошти для допомоги онкохворим дітям можна перерахувати на рахунок:

Сумська єпархія УПЦ
код 22596097
в ПАТ “Укрсоцбанк” м.Київ
МФО 300023
р/р 26004000069613
Для онкохворих дітей

Нагадуємо, у Запорізькій єпархії також розпочався благодійний проект «Любов милосердствує», усі пожертвування будуть направлені на придбання медичного обладнання в клініки Запоріжжя і Запорізької області для діагностики та лікування важкохворих дітей.