Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СЕРБІЯ. Священики Мукачівської єпархії зустрілися з Патріархом Іринеєм

Предстоятель Сербської Православної Церкви приймав делегацію з України у своїй резиденції в перший день поїздки священнослужителів Мукачівської єпархії Української Православної Церкви до святинь Сербії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

З 25 по 27 лютого з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора делегація священнослужителів Мукачівської єпархі їзвершила паломницьку поїздку до святинь Сербії. Очолив поїздку секретар єпархії – протоієрей Віктор Місо.

25 лютого паломницька група зустрілася в Єпархіальному управлінні з єпископом Вальєвським Мілутіном. За благословенням владики Мілутіна Мукачівській єпархії для молитовного вшанування була передана частка святих мощей святителя Миколая (Веліміровича). Після чого паломники в приміщенні Сербської Патріархії зустрілися зі Святійшим Патріархом Сербським, Архієпископом Печським, Митрополитом Белградо-Карловацьким Іринеєм.

Під час поїздки клірики єпархії спільно з сербськими священнослужителями здійснили ряд богослужінь, під час яких піднесли молитви за мир в Україні та припинення війни на Сході нашої держави.

Окрім того цими дням, 26-27 лютого, представники Мукачівської єпархії взяли участь в VII-й Міжнародному симпозіумі «Румунсько-українські відносини: історія та сучасність», який проходив в румунському місті Сату Маре.

12806138_1752394751658906_8740975230441350167_nВ роботі наукового заходу взяло участь 70 дослідників з різних країн світу, в тому числі з України. Мукачівську єпархію представляв директор Богословсько-історичного науково-дослідного центру імені архімандрита Василія (Проніна), голова Єпархіального історико-архівного відділу єпархії, кандидат історичних наук, доцент Юрій Данилець.

Науковець представив на обговорення тему – «Православний рух на Закарпатті на поч. ХХ ст. (на матеріалах румунського походження)».