Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОДЕСА. Митрополит Агафангел закликав паству до активної участі у справах милосердя

Звернення до настоятелів, кліриків і прихожан Одеської єпархії опубліковано на сайті єпархії 23 березня.

«Закликаю вас посильної мірою взяти участь у зборі продуктів харчування, медикаментів, засобів гігієни, інших предметів побуту і фінансових коштів», – з таким словами звернувся митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел до православних одеситів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Він підкреслив, що при кожному храмі єпархії діє пункт збору продуктів і коштів. Уся допомога, яка буде зібрана протягом Великого Посту, стане пасхальним приношенням для малозабезпечених і стражденних.

Митрополит Агафангел подякував усім, «хто проявив свою діяльну віру, відгукнувшись на наш заклик надати допомогу постраждалим від військових дій на Донбасі та Луганщині».

Владика зазначив, що за половину 2014-го і 2015-й рік було відправлено в зону конфлікту більше 130 тонн гуманітарної допомоги. Близько двох з половиною мільйонів гривень передано на лікування постраждалих від військових дій та сім’ям біженців.

За його словами, багато нужденних, дізнавшись про соціальні ініціативи Церкви, почали звертатися в Гуманітарний центр соціальної допомоги при Одеській єпархії. І сьогодні Центр надає допомогу всім таким людям – самотнім людям похилого віку, багатодітним сім’ям, інвалідам.

«Тільки за останні кілька місяців, Гуманітарних центром було роздано майже 80 тонн продовольства саме цим категоріям населення», – зазначає владика.

«Апостол Яков говорить у своєму посланні про те, що «чистое и непорочное благочестие пред Богом и Отцем есть то, чтобы призирать сирот и вдов в их скорбях и хранить себя неоскверненным от мира» (Як. 1, 27). Тому, дорогі отці, брати і сестри, в ці святі дні Великого посту закликаю вас до цього цілісного християнського благочестя, про який говорить апостол: очищати душу і серце від скверни гріховної і доброю справою служити ближнім, які потребують піклування і підтримки в життєвих скорботах», – підсумував керуючий Одеською єпархією.