Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВЕ. Делегація єпархії звершила паломницьку поїздку до святинь Православної Сербії

З 25 по 27 лютого за благословенням керуючого Мукачівською єпархією,  Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського делегація священнослужителів Мукачівської єпархії звершила паломницьку поїздку до святинь Сербії.

Очолив поїздку секретар єпархії – протоієрей Віктор Місо. Участь в поїздці взяли також: настоятель Свято-Вознесенського храму м. Мукачева – протоієрей Георгій Ковач, настоятель Свято-Михайлівського храму (Мукачево-Підгоряни) – протоієрей Михайло Галич, настоятель Свято-Духівського храму в с. Нові Лучки – протоієрей Іван Пак.

В перший день паломники відвідали та вклонилися святиням чоловічого монастиря в Лелечі, де знаходяться мощі святителя Миколая (Веліміровича). В обителі священнослужителі звершили Божественну літургію та вклонилися мощам святого.

Того ж дня паломницька група зустрілася в Єпархіальному управлінні з єпископом Вальєвським Мілутіном. З благословення владики Мілутіна Мукачівській єпархії для молитовного вшанування була передана частка святих мощей святителя Миколая (Веліміровича).

Після чого паломники в приміщенні Сербської Патріархії зустрілися з Святійшим Патріархом Сербським, Архієпископом Печським, Митрополитом Белградо-Карловацьким Іринеєм. В столиці Сербії паломники також відвідали головний собор Белграда – собор святого Савви Сербського.

Під час вечірнього богослужіння священики молилися в чоловічому монастирі Студениця.

Наступного дня в тому ж монастирі на Божественній літургії священнослужителі Мукачівської єпархії співслужили єпископу Жичському Іустину.

Під час поїздки клірики єпархії піднесли свої молитви за мир в Україні та припинення війни на Сході нашої держави.

IMG_3941

12794931_1053485028056591_7478763983195025857_o

IMG_3992 (1)