Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Єпархія надала допомогу громадянам, що перебувають у СІЗО

2 березня, за благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, речник Волинської єпархії зустрівся із начальником Луцького СІЗО Віталієм Байковським та співробітниками цього підрозділу управління ДПтС України у Волинській області. Були обговорені шляхи подальшої співпраці між Волинською єпархією і цим закладом, також відбулась молитва у капличці святої Великомучениці Анастасії Узорішительниці.

Також для потреб перебуваючих у СІЗО громадян Волинська єпархія, з благословення  митрополита Волинського і Луцького Ніфонта та за молитовної підтримки вікарія Волинської єпархії єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла, надала гуманітарну допомогу – одяг. Ця благодійна акція була зініційована секретарем Волинської єпархії протоієреєм Миколаєм Бондаруком та речником Волинської єпархії протоієреєм Валентином Марчуком.

Приводом для такого дарунку стали неодноразові розповіді співробітників Луцького СІЗО та адвокатів про те, що деякі громадяни, що перебувають під слідством, реально  не мають у що одягнутись, до прикладу, для судового засідання.