Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Студенти ВДС приступили до колективної сповіді

У час Великого посту кожна віруюча людина з особливою увагою вдивляється у свою душу і несе своє покаяння до Господа. За благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта до сповіді приступили і студенти Волинської духовної семінарії.     Сповідав їх духівник, викладач семінарії протоієрей Олександр Федчук.

У своїй проповіді він говорив про необхідність для кожного із нас зупинитися від суєтного бігу, у який перетворюється наше життя, і зазирнути у своє серце. про необхідність признатися самому собі у тому, що насправді дуже мало в наших серцях того, що може показувати у нас справжніх християн. А між тим, семінаристи, як і священики – не прості християни, адже вони обрані Богом і люди у них вбачають приклад.

А який насправді приклад показують вони, над цим треба замислитися. Цінність загальної сповіді в семінарії у тому, говорив священик, що ми маємо можливість усі разом попросити прощення один в одного через те, що гріхи семінаристів, як мешканців закритої території, відбуваються не просто на очах усієї братії, але й переважно – проти братії, адже нерідко ми ображаємо один одного, не підтримуємо, насміхаємося, не допомагаємо один одному і т.п., нерідко ми стаємо спокусою для інших, чим можемо вплинути на благочестя брата.

Отець Олександр побажав студентам посередництвом покаяння здобути і зберігати у серцях чистоту, прикладом якої вони, як Бог благоволить, будуть покликані стати, коли , з Божої волі, отримають сан священика.