Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Вікарій Волинської єпархії зустрівся із головою Волинської ОДА

14 березня, за благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл зустрівся із головою Волинської ОДА Володимиром Гунчиком. Владику супроводжували секретар і речник Волинської єпархії протоіреї Миколай Бондарук та Валентин Марчук. Єпископ Нафанаїл та священики, зокрема, привітали Володимира Гунчика із Днем народження який він відзначив 9 березня.

Секретар і речник Волинської єпархії представили голові Волинської ОДА Володимиру Гунчику вікарія Волинської єпархії єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла. Очільник області, своє чергою подякував владиці за його патріотичну і державницьку позицію, відмітив також, що дуже позитивним було те, що владика Нафанаїл взяв активну молитовну участь у вшануванні памяті Героїв Небесної Сотні,  також Героїв – українських воїнів, які віддали життя за Незалежність і соборність України на сході нашої Держави.

Подякував Володимир Гунчик владиці Нафанаїлу і за відвідання Луцького гарнізонного госпіталя та надану цьому медзакладу допомогу.

Під час зустрічі йшлося і про те, що з пожертв благодійного єпархіального концерту 109 тисяч гривень передано багатодітній родині із села Михайлин Рожищенського району для придбання власного дому.  Волинська єпархія взяла під опіку цю родину, у якій після смерті мами і тата, залишилося 9 дітей, 5 із них неповнолітні. Так склалося, що мешкають вони наразі у найманій хаті. А завдяки підтримці Волинської єпархії, котра і сама вносить солідну лепту у добру справу, і продовжує збір коштів від людей, які хочуть допомогти цій родині, вона матиме власний дім. Своєю чергою голова Волинської ОДА Володимир Гунчик пообіцяв, що Рожищенська РДА проконтролює, щоб ця родина придбала житло та надасть посильну допомогу у проведенні необхідних будівельних та ремонтних робіт.

Була обговорена також подальша реалізація спільних проектів Волинської єпархії УПЦ і Волинської ОДА. Зокрема вже незабаром планується видати нові факсимільні видання раритетних давніх книг зі скарбниці духовної культури Волині.

Вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл також подякував Володимиру Гунчику за труди задля збереження та підтримки на Волині міжконфесійного миру. Своєю чергою голова Волинської ОДА запевнив, що завжди стоятиме на сторожі міцного релігійного миру у регіоні, і обласна влада забезпечуватиме і захищатиме право усіх без виключення  волинян вільно сповідувати свою віру.

Владика Нафанаїл також побажав Володимиру Гунчику Божої помочі у його трудах на ниві служіння волинській громаді та закликав на нього Боже благословення.

Також він подарував голові Волинської ОДА у благословення іконочку Божої Матері Почаївської.

Поділитися: