Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Вікарний єпископ зустрівся з мером сіста

Луцький міський глова Микола Романюк привітав владику Нафанаїла із призначенням вікарієм Волинської єпархії.

Своєю чергою, секретар і речник Волинської єпархії протоієреї Миколай Бондарук і Валентин Марчук докладно розповіли архієрею про усі спільні благодійні, соціальні та місіонерські проекти, які Волинська єпархія здійснювала і здійснюватиме надалі спільно із Луцькою міською владою. Неодноразово траплялось, зокрема, коли Волинська єпархія і Луцька мерія об’єднували людські та фінансові ресурси задля допомоги потребуючим – неповноспарвним, ветеранам, дітям-сиротам та багатодітним родинам обласного центру. Спілно єпархія і мерія допоагають учанисникам АТО, осбливо родинма загиблих у зоні АТО українських воїнів.

Було зазначено, що луцький міський голова Микола Романюк і Луцька мерія завжди йдуть назустріч усім проектам і добрим починанням священнослужителів і віруючих людей УПЦ міста Луцька. Вже багато років надаються приміщення для проведення Різдвяного благодійного концерту, благодійного фестивалю «Волинський благовіст», проведення Дня православної молоді.

Так, за першої каденції Миколи Романюка у Луцьку були, зокрема, надані земельні ділянки для будівництва  Свято-Благовіщенського храму, що нині ще будується, а також храму Волинської ікони Божої Матері, інших храмів.

Своєю чергою вікарій Волинської єпархії єпископ Нафанаїл подякував Миколі Романюку за увагу до потреб Церкви, за мирну і спокійну міжконфесійну атмосферу в місті Луцьку. Владика побажав меру Луцька Божої помочі на ниві служіння міській громаді, а також закликав Боже благословення на нього, а також на депутатів Луцької міської ради та працівників її стурктурних підрозділів та апарату.

У благословення владика Нафанаїл подарував Миколі Романюку ікону Таємної Вечері.