Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Відбулась зустріч молодіжних братств із Польщі та України

Гості з Польщі запросили волинських братчиків взяти участь у спільному святкуванні пам’яті Холмсько-Підляських новомучеників.

29 березня у Луцьку відбулася зустріч молодіжних братств Люблинсько-Холмської єпархії Польської Православної Церкви та Волинської єпархії Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на офіційний сайт Волинської єпархії.

У Луьцку відбулася зустріч молодіжних братств з єпархій Польської та Української Православних ЦерковПісля молитви у Свято-Покровському храмі Луцьку, гості з Польщі зустрілися з вікарієм Волинської єпархії єпископом Камінь-Каширським Нафанаїлом. Владика привітав і благословив членів братства Люблинсько-Холмської єпархії та на згадку про зустріч подарував кожному ікону Божої Матері.

Того ж дня для гостей була проведена екскурсія Луцьким замком, після чого у стінах Волинської духовної семінарії відбулася зустріч братчиків з Польщі з православною молоддю Волині. Перед присутніми виступив голова Єпархіального молодіжного відділу ієромонах Ілля (Вишневський) і члени братств обох Церков.

За словами представників молодіжного братства Люблинсько-Холмської єпархії, православним у Польщі важливо мати спілкування з одновірцями, заради якого молоді люди долають великі відстані, аби взяти участь у спільних заходах, зокрема прощах до святих місць. Тому гості з Польщі запросили представників Луцького братства долучитися до спільного святкування пам’яті Холмсько-Підляських новомучеників, яке відбудеться у червні.

В свою чергу, волинські братчики презентували свою благодійну діяльність: розповіли про різнобічне соціальне служіння, допомогу дітям з особливими потребами, благодійні ярмарки тощо.