Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦКЬ. Єпархія передала більше 100 тисяч гривень родині сиріт для придбання власного житла

vv-57-1024x681

13 березня у Свято-Пантелеімонівському храмі Луцька відбулася зустріч вікарія Волинської єпархії єпископа Камінь-Каширський Нафанаїла з сиротами, дітьми-інвалідами Волині. Владика вручив дітям та соціальним організаціям кошти, що були зібрані зібрані під час ХХІІ Різдвяного благодійного концерту православними волинянами. 

Зокрема, 109 тисяч гривень отримала багатодітна родина з села Михайлин Рожищенського району для придбання власного дому. 9 дітей у цій родині за короткий проміжок часу залишилися без батьків і наразі змушені жити у найманій хаті. А завдяки підтримці Волинської єпархії, котра і сама вносить солідну лепту у добру справу, і продовжує збір коштів від людей, які хочуть допомогти цій родині, вона матиме власний дім.

 

vv-56-1024x681Також благодійні кошти були передані об’єднанням батьків дітей із синдромом Дауна та іншими вадами у розвитку, батьків дітей-аутистів, центру реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя» та центру реабілітації дітей із міста Ковеля.

У Волинській єпархії зазначають, що Різдвяний благодійний концерт проводиться вже понад 20 років з благословення митрополита Волинського і Луцького Нифонта. За ці роки для підтримки нужденних віряни єпархії пожертвували понад 3 мільйони гривень.

Наприкінці зустрічі  владика звернувся з архіпастирським словом до присутніх, після чого благословив усіх і роздав солодощі дітям.

http://church.ua/