Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРАМАТОРСЬК. Майже тону вареників привезли у зону АТО вінницькі священики-волонтери

5 березня з чергової поїздки в зону АТО повернулися священики-волонтери з Вінницької єпархії УПЦ протоієреї Олексій Волков та Анатолій Кузнєцов. Першим у їхньому маршруті була Костянтинівка. Тут батюшки передали вінничанам-прикордонникам адресні посилки з дому. Про збір цих передач потурбувалися активісти вінницького волонтерського об’єднання на чолі з Оленою Верлан. Такі ж адресні передачі були доставлені бійцям в м. Краматорськ.

Потім у капеланів був складний шлях у Артемівськ, Тошківку, на 35  блокпост біля Попасної, Новоайдар та Дєнєжнікове. Тут священики передали вітання з днем народження одному з бійців, який родом з с. Лаврівки Вінницького району, від настоятеля лаврівського храму, від матері та парафіян, які збирали для солдатів продукти, яблука, одяг, а також придбали комплект військової форми.

На 50-му блокпості під Щастям його захисники з Тульчинського району радісно зустріли земляків-волонтерів з Тульчинської волонтерської сотні, які і цього разу супроводжували вінницьких священиків.

У Сватово, де розташований мобільний шпиталь батюшки привезли медикаменти, медичне обладнання та інструменти для проведення операцій, які передали на схід лікарі з Вінницького Військового Медичного Центру.

У Миролюбівці, Гродівці та Волновасі о. Анатолій зустрів односельчан. У Троїцькому була приємна зустріч з вінничанами. У Маріуполі та с. Липовому тульчинські волонтери зустріли своїх земляків, а одного з бійців привітали з днем народження.

У цій поїздці священики передали військовим  20 пар чобіт, 10 комплектів форми, а також засоби особистої гігієни, придбані на кошти, пожертвувані митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном. Всюди роздавали продукти і одяг, зібрані парафіянами сіл Вінницького району: Стадниці, Хижинців, Ільківки, Луки-Мелешківської, смт. Стрижавки.

Найсмачнішим подарунком від волонтерів, звичайно, були вареники, до виготовлення яких долучилися сільські і церковні громади Великих Крушлинців та Жабелівки, колектив, учні та батьки Михайлівської загальноосвітньої школи та дитячого садочку, училища, що у Вороновиці, дитсадку у Гуменному, працівники вінницького Центрального ринку. Завдяки цим людям, вінницькі священики привезли бійцям майже тону смачних вареників.

Як і в попередні рази до організації поїздки долучилися підприємці Валерій Владика та Олександр Бедрак, яким батюшки передали найкращі слова подяки від земляків і взагалі від усіх бійців, яких вони відвідали у зоні АТО.

Крім того священики подякували усім, хто долучається до справи допомоги українським військовим на сході, за те, що вони проявляють своє милосердя, а священики, завдяки їм мають змогу не лише привезти військовим гуманітарні вантажі, а й підтримати наших бійців духовно, дати їм поради і настанови, помолитися за них і разом з ними, виконуючи свій душпастирський обов’язок.

Прес-служба Вінницької єпархії