Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Надано допомогу на завершення будівництва дитячого будинку-сиротинця у Хмельницькій області

11 березня, напередодні Великого посту за благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія куратор благодійного проекту «Наша Лепта» єпископ Васильківський Миколай та керівник проекту протоієрей Володимир Косточка передали зібрані під час проведення благодійної виставки «Україна – дім Пресвятої Богородиці» кошти у розмірі 50 000 гривень. Благодійний внесок піде на завершення будівництва дитячого будинку-сиротинця, що будується на базі громади Свято-Воскресінського храму смт. Віньківці Хмельницької області. Будівництво розпочато у червні 2013 року. Після закінчення будівельних робіт будинок-сиротинець зможе прийняти 30 дітей-сиріт. Від імені церковної громади благодійний внесок отримав благочинний Віньковецького округу, настоятель Свято-Воскресенського храму протоієрей Михаїл Варахоба.

Благодійний проект «Наша Лепта» діє за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та створений на базі храму святителя Миколая Чудотворця при Київській міській лікарні №17 у листопаді 2014 року. За минулий 2015 рік проектом зібрано та надано допомогу на загальну суму понад 100 тис. гривень.

Проект дякує наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту Вишгородському та Чорнобильскому Павлу та вікарним архієреям за сприяння у проведенні виставки по храмах вікаріатств міста Києва: єпископу Бородянському Варсонофію та єпископу Ірпінському Клименту, благочинним храмів міста Києва протоієрею Віталію Бойку, протоієрею Тимофію Костюченку, протоієрею Сергію Вейго.

Дякуємо настоятелям, клірикам та парафіяльним громадам храмів за підтримку та благодійну участь під час роботи виставки:

Андріє-Володимирському храму Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового Української Православної Церкви,
храму преподобного Серафима Саровського у Пущі-Водиці,
храму на честь апостолів Петра та Павла (Куренівка),
храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці (Теремки),
храму рівноапостольних Костянтина та Єлени та святителя Димитрія Ростовського (Поділ),
храму на честь святої рівноапостольної княгині Ольги (Харківський масив),
храму на честь святителя Іоасафа Бєлгородського (Нивки),
храму святителя Луки Кримського (Пушкінський парк).
Наміснику Архангело-Михайлівського Звіринецького монастиря архімандриту Касіану з братією обителі та всім небайдужим, хто вніс свою лепту у справу милосердя.

Організатори благодійного проекту «Наша Лепта»

sv-nikolay.kiev.ua
vk.com/vustavkaua,
vinkivci.org.