Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Директор Паломницького Центру УПЦ зустрівся з мером міста Мустафапаша

 

Робоча зустріч директора Паломницького Центру Української Православної Церкви Володимира Теліженко з Аком Левент – мером міста Мустафапаша (Туреччина) і Мехметом Кечеджи – Президентом асоціації турагентств Каппадокії відбулася 29 березня у Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на pilgrims.in.ua.

Під час зустрічі було обговорено перспективи організації паломницьких подорожей по Каппадокії.

«Каппадокія представляє особливий інтерес для українських паломників, оскільки є осередком християнських святинь», – зауважив Володимир Теліженко.

Ак Левент і Мехмет Кечеджи, в свою чергу, висловили бажання сприяти організації паломницьких поїздок з України до Туреччини. Також вони задекларували готовність допомогти в отриманні дозволів для проведення богослужінь під час таких поїздок.

місто Мустафапаша

місто Мустафапаша

Довідка: Місто Мустафапаша (Туреччина) знаходиться в декількох кілометрах від містечка Ургюп, в якому подвизався святий Іоанн Русский. Його грецька назва – Сінассос, що в перекладі з грецького означає «місто рибалок». До 1920 року в місті Сінассос переважало грецьке населення. Після поразки Греції в Греко-Турецькій війні (1919-1922), між Туреччиною і Грецією в 1923 був укладений договір про обмін населенням. Сюди повернулася частина депортованих турків, незабаром це місто перейменували в Мустафапаша в честь Ататюрка.