Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Впродовж Великого посту в КДА читатиметься неусипний Псалтир

20 березня, в Академічному храмі Воскресіння Христового пам’яті воїнів Афганістану, з благословення керуючого справами Української Православної Церкви, ректора Київської духовної академії і семінарії митрополита Бориспільського та Броварського Антонія, розпочалося читання неусипного Псалтиря. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Київської духовної академії.

Першу кафізму прочитав митрополит Антоній, після чого читання Псалтиря продовжив голова Українського союзу ветеранів Афганістану Сергій Червонописький і студенти Київських духовних шкіл.

Настоятель храму, перший проректор Київської духовної академії протоієрей Сергій Ющик сказав, що основною метою читання неусипного Псалтиря є посилення молитви у важкий для України час. Священик також зазначив, що під час кожної кафізми буде звершуватися молитва за мир у державі та поминання воїнів.

Псалтир читатиметься цілодобово до 6-ої седмиці Великого посту — Лазаревої суботи, за винятком субот та неділь, коли в храмі будуть звершуватися уставні богослужіння.

http://kdais.kiev.ua/