Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ДОНБАС. Місія «Милосердя без кордонів» влаштувала низку вистав для дітей зони АТО

 

Міжнародна гуманітарна Місія «Милосердя без кордонів», яку очолює клірик Української Православної Церкви протоієрей Захарія Керстюк, в період з 28 лютого по 4 березня організувала серію концертів для дітей, що проживають у населених пунктах вздовж лінії розмежування зони АТО. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Відділу зовнішніх церковних зв’язків.

До групи волонтерів Місії долучився молодіжний аматорський театр «ABRI», який під керівництвом волонтера Місії, артистки опери і балету Анастасії Нікітіної, виконав для дітей музичну виставу «Аліса у Задзеркаллі» у 11 населених пунктах зони АТО, серед яких Мар’їнка, Красногоровка, Новотроїцьке, Володимирівка та інші. Окрім дітей вказаних населених пунктів, виставу змогли відвідати діти-сироти двох дитячих будинків Маріуполя та дитячого будинку Великоновоселівки.image_3-3-1024x768

Вся вистава, разом з декораціями, костюмами і необхідним реквізитом були підготовлені власними силами Місії.

У перші три дні кожен маленький відвідувач отримував від казкових персонажів вистави солодкий подарунок. Всього таких подарунків організаторами було заготовлено три тисячі. За попередніми підрахунками такої кількості мало б цілком вистачити для всіх дітей. Проте, насправді кількість дітей значно перевищила очікувану, адже кожна вистава проходила з аншлагом і до кінця третього дня подарунки закінчилися.

На сьогоднішній день, Місія «Милосердя без кордонів» звершила 22 гуманітарні поїздки до зони АТО, під час яких транспортувала та роздала у буферній зоні 1399 тон різноманітних гуманітарних вантажів.