Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЙКОВО. Священик з гуманітарною місією відвідав українських військових на Сході України

ВОЙКОВО. Священик з гуманітарною місією відвідав українських військових на Сході України

За благословенням митрополита Бориспільського і Броварського Антонія настоятель Свято-Миколаївського храму села Войково, Згурівського благочиння протоієрей Миколай Брега в супроводі полковника у відставці, ветерана Афганістану Чорненького Віктора, полковника МВД Кужменка Олега і гвардії рядового Лідаша Ігоря відвідав зону військового конфлікту на Сході України. Священик передав  бійцям української армії зібрану гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування, одягу та медикаментів, а також натільних хрестиків та молитвословів.

Маршрут пролягав із міста Києва до Майорська, з гуманітарною місією волонтери проїхали такі міста як Слов’янськ, Артемівськ, Зайцево, Майорськ, Дзержинськ, Нелеповка.

Під час зустрічей з українськими військовими отець Миколай висловив духовну та молитовну підтримку військовослужбовцям в тилу і на передовій. У відповідь священик отримав подяку за піклування та підтримку, «адже для нас це має велике значення» сказали військові і подарували прапор України з підписами усіх підрозділів по напрямку усього маршруту. Загалом волонтери відвідали близько 8 частин захисників і відвезено продукції загальною вагою близько 1,5 тонн.