Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІГІВ. Скоєно напад на настоятеля Спасо-Преображенського собору

31 січня ввечері двоє чоловіків скоїли напад на настоятеля Спасо-Преображенського собору міста Чернігова протоієрея Георгія Щербатюка, в результаті якого завдали тілесних ушкоджень священику. Про це повідомляєІнформаційно-провітницький відділ УПЦ з посиланням на портал «Православная жизнь».

Спасо-Преображенський собор Чернігова

Спасо-Преображенський собор Чернігова

Священик розповідає, що після вечірнього богослужіння він під’їхав до хрестильні, де до нього підійшли двоє. «Один з них представився депутатом Деснянської районної ради і запитав, чому автомобіль заїхав на територію зеленої зони. Я попросив його показати документи – виникла пауза». Після того, як отець Георгій сказав, що він є настоятелем храму, нападники з безпідставними звинуваченнями нанесли удар священику по голові та почали ламати двері його автомобіля.

Дії злочинців зупинив невідомий перехожий попередженням, що викличе поліцію, після чого нападники швидко пішли.

По прибутті наряду поліції один із чоловіків був пізнаний – ним виявився депутат Деснянської районної ради в Чернігові від патрії «Свобода» Юніс Аскеров.

В обласній лікарні священику зашили губу і діагностували струс мозку. У поліцію було подано заяву про нанесення тілесних ушкоджень.

«Що стосується парковки автомобіля біля храму, то наявний на місці знак дає нам можливість це робити. Там земля нашої громади, ми там працюємо, служимо, і є необхідність підвозити будматеріали, борошно в просфірню, привозити дітей на хрещення і слабеньких парафіян, які не можуть самостійно дійти до церкви», – коментує протоієрей Георгій Щербатюк.