Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПРИЛУКИ. У Стрітенському соборі міста відбулась місіонерська зустріч з молоддю

16 січня в Стрітенському соборі міста Прилуки, який є подвір’ям Густинського Свято-Троїцького жіночого монастиря, за благословенням Архієпископа Ніжинського і Прилуцького Іринея відбулася місіонерська зустріч з молоддю. На початку бесіди ведучий “молодіжки” ієрей Сергій Беркут привітав присутніх з різдвяними святами та розповів про глибинне значення цих днів в житті кожного віруючого.

Запрошеним гостем заходу став референт Місії синодального відділу у справах сім’ї УПЦ студент Київської духовної семінарії Богдан Мостовий. Виступаючий розповів присутнім, що найбільша цінність православних християн – це богослужіння. Воно має дивовижну властивість руйнувати часові та просторові обмеження. Лише під час нього ми маємо можливість стати учасниками тієї, чи іншої події священної історії. Апогеєм Божественних служб є Літургія, на якій ми стаємо дійсними учасниками доленосної Таємної Вечері, яка відбулася в далекій Палестині понад дві тисячі років тому.

Далі спікер наголосив, що на сьогоднішній день сучасний світ намагається позбавити людину цінності церковного життя, знецінюючи його в наших очах. Активно нав’язується ідея «застарілості Православ’я», ніби ця релігія вже вичерпала себе і актуальною вона лишається тільки для бабусь. Дана думка є абсолютно хибною. Православ’я – це не віра минулого, це віра майбутнього. Дійсно, в наш час православне церковне життя обросло великою кількістю безглуздих забобонів. Для молоді вкрай важливо не приймати їх як те, що належить Церкві, а, навпаки, зуміти відкрити для себе чисте або, як говорять, «свіже Православ’я», яке несе в собі двохтисячолітня традиція святої Христової Церкви.

На завершення присутні мали можливість поділитись своїми думками щодо сказаного та поставити ведучому і гостю “молодіжки” свої запитання.