Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

НЕМИРІВ. На стіні церковної трапезної храму УПЦ невідомі зробили погрозливі написи

В ніч з 5 на 6 лютого  у місті Немирові на території лікарняного храму святителя Луки Кримського здійснено акт вандалізму — невідомі на стіні трапезної зробили написи, що ведуть до розпалювання міжконфесійної ворожнечі: Українську Православну Церкву (незалежну частину РПЦ) названо «спонсором сепаратистів» і «вбивцями».

Ці звинувачення обурили жителів міста, настоятеля храму протоієрея Василія Гончарука та вірян, які просять компетентні органи місцевої влади захистити їх відповідно до норм діючого законодавства, тим паче, що це не поодинокий випадок нанесення образ та погроз громадам УПЦ на Вінничині.

Так 18 січня, в Хрещенський святвечір, у селі Губник Гайсинського району Тульчинської єпархії УПЦ (Вінницька область) священик-протоієрей Василь Богдан і прихожани, які прийшли за багаторічною традицією на святкове богослужіння, виявили на брамі свого храму чужий замок без ключа і прикріплену до нього записку для священика з погрозами фізичного насильства з боку політичних военнизированных груп в Україні у разі продовження служіння в цьому храмі. Нижче наводиться текст шантажу з дикими образам і погрозами на адресу священнослужителя.

«Путінська …. якщо ти не залишиш храм, то тебе знищать добровольці батальйону ДНІПРО, УНА-УНСО, ДУК». Підпис: «Штаб добрововольческих батальйонів АТО».

Настоятель храму інформував про погрози вбивства на його адресу місцеву Поліцію та Службу Безпеки України. Результати розслідування інциденту поки не відомі.

Довідка: минулого 2015 році в селі Нові Обиходів Немирівського району Вінницької області прихильниками розкольницької УПЦ-КП, на жаль, при потуранні місцевої влади, був незаконно захоплений храм громади канонічної УПЦ. Немирівський районний суд громаді у відкритті справи відмовив, посилаючись на юридичну некомпетентність. Суд перенесено у вищу інстанцію. Йде тяганина.