Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Вікарій єпархії відвідаввійськовий госпіталь та передав 20 тисяч гривень

19 лютого, за благословенням митрополита Волинського і Луцького Нифонта, вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл з пастирським візитом відвідав Луцький військовий госпіталь.

DSC_0460Під час зустрічі із начальником медичного закладу Олександром Хоменком, Його Преосвященство передав допомогу госпіталю у розмірі 20 тисяч гривень, що зібрали віряни Волинської єпархії.

Нагадаємо, минулого місяця під час Різдвяного благодійного концерту Волинська єпархія зібрала 250 тисяч гривень для дітей-сиріт.

У лікарняному храмі на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних радість» єпископ Нафанаїл у співслужінні духовенства єпархії звершив молебень за здоров’я пацієнтів та медичного персоналу. Після молитви, Преосвященний владика відвідав госпітальні відділеня, у кожне з яких передав у дар Волинську ікону Богоматері. Іконки з його благословенням отримали медики закладу та пацієнти.

«Заходили у кожну палату, владика кожного солдата – теперішнього чи колишнього, які тут нині лікуються, обнімав і благословляв, – відзначають у прес-службі Волинської єпархії. – Щире спілкування з духовним пастирем, його благословення тішили і радували, а піднесений дух також значною мірою сприяє одужанню».

Співпраця Луцького військового госпіталю з Волинською єпархією Української Православної Церкви вже не перший рік триває з благословення митрополита Волинського і Луцького Нифонта. З самого початку збройного конфлікту на сході України, єпархія загалом і окремі парафії жертвували закладу медикаменти, гуманітарну допомогу, а також організовували для пацієнтів святкові заходи.

 19 лютого, з благословення митрополита Волинського і Луцького Нифонта, вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл з пастирським візитом відвідав Луцький військовий госпіталь