Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Відбулося представлення нового вікарного єпископа Волинської єпархії

 7 лютого у кафедральному Свято-Покровському храмі Луцька відбулося представлення вікарного єпископа Волинської єпархії Української Православної Церкви, єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла (Крикоти).

За благословенням Блаженнішого Митрополита Онуфрія митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій  очолив урочисту Божественну літургію в кафедральному соборі міста та представив пастві нового єпископа.

29 січня відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, під час якого було призначено (Журнал №10) єпископа Шумського Нафанаїла, вікарія Тернопільської єпархії бути вікарієм Волинської єпархії з титулом Камінь-Каширський. 

По завершенні богослужіння з благословення Предстоятеля УПЦ владика Сергій зачитав затверджений Священним Синодом указ про призначення вікарного єпископа Волинської єпархії – єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла. Митрополит Сергій, звертаючись до керуючого Волинською єпархією митрополита Ніфонта, відзначив силу духу архіпастиря та його подвижницьке життя, а також привітав з помічником в особі єпископа Нафанаїла.

Єпископ Нафанаїл

Єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл

Відзначаючи, що владика Нафанаїл був вікарним єпископом Тернопільської єпархії, а також очолював Почаївську духовну семінарію, митрополит Сергій зауважив, що таким є Промисл Божий. Адже колись саме митрополит Волинський і Луцький Ніфонт наставляв, навчав та благословив на служіння у чернечому стані теперішнього вікарного єпископа Нафанаїла (тоді ще Петра Крикоту із села Залюття Старовижівського району). Владика Сергій також висловив сподівання, що з милості Божої та заступництвом Почаївської Божої Матері  єпископ Нафанаїл гідно виконуватиме послух вікарного єпископа Волинської єпархії, і від Тернопільської єпархії вручив йому ікону новомучеників та сповідників.

В свою чергу митрополит Волинський і Луцький Ніфонт подякував за помічника у своєму служінні. Свого нового вікарного єпископа охарактеризував, як віруючу, віддану Церкві людину, яку знає ще з дитячих років. І зазначив, що отримавши свого часу благословення на те, щоб служити Церкві від свого духовного батька, Божим провидінням знову повернувся на Волинь. Керуючий єпархією побажав, аби Господь укріпив єпископа у служінні на волинській землі і наверненні людей до єдності та любові.

Владика Нафанаїл попросив молитов за себе, аби Господь допоміг йому єднати волинську віруючу громаду та гідно нести послух, який йому призначено.

За матеріалами сайту Волинської єпархії УПЦ

 DSC_3283