Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Єпископ Васильківський Миколай молитовно відзначив день свого тезоіменитства

16 лютого, у день пам’яті святителя Миколая Японського, вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай, керуючий Південним київським вікаріатством, молитовно вшанував свого небесного покровителя. З нагоди свята в храмі на честь великомученика Димитрія Солунського було звершено Божественну літургію.

Богослужіння з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія очолили вікарії Київської Митрополії єпископ Бородянський Варсонофій та єпископ Васильківський Миколай. Архієреям співслужили: благочинний Солом’янського благочиння протоієрей Ярослав Шовкеник, благочинний Голосіївського благочиння пртоієрей Павел Кирилов, благочинний Святошинського благочиння протоієрей Діонісій Дунаєв, благочинний Другого лікарняного благочиння протоієрей Геннадій Батенко, благочинний Печерського благочиння протоієрей Володимир Косточка, духовенство Київської єпархії та гості у священному сані. Спільно на літургії молилися секретар Київської єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук та секретар Київської єпархії по місту Київ протоієрей Віктор Іващук.

Проповідь після читання Євангелія промовив протоієрей Геннадій Батенко. На сугубій ектенії єпископ Миколай підніс молитву за мир в Україні.

Після відпусту архієреї з духовенством звершили чин Славлення перед шанованим образом рівноапостольного святителя.

Від імені усього духовенства зі словами поздоровлень до імениника звернувся єпископ Варсонофій. Він передав також слова вітання з тезоіменитством від Предстоятеля Української Православної Церкви. У свою чергу, єпископ Миколай подякував усім за участь у спільній молитві та побажав молитовного заступництва святителя Миколая Японського.