Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Священик відвідав районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

17 лютого за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія благочинний Деснянського благочиння протоієрей Димитрій Григорак відвідав Деснянський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (вул. Сабурова, 8), де провів духовну бесіду з працівниками служби.

Плідна співпраця настоятеля Свято–Троїцької парафії є вже багаторічною: проводяться лекції, обговорення важливих питань щодо просвітництва, матеріальної допомоги, продуктів харчування тощо. У Деснянському районі мешкає більше 350 тис. осіб, які потребують безоплатних і конфіденційних соціальних послуг, духовної підтримки. Серед них багато дітей та сімей з дітьми, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Так, на обліку ценру перебуває: 20 сімей загиблих учасників АТО, в них 16 дітей; 31 сім’я поранених учасників АТО, в них 33 дітей; 69 сімей, члени яких залученні до проведення АТО, в них 68 дітей; 91 сім’я демобілізованих військовослужбовців, в них 1011 дітей.

Свято–Троїцька парафія, що на Троєщині, не залишається осторонь і надає підтримку нужденним. Також парафіяни храму добровільно залучаються до роботи з віготовлення маскувальних сіток для бійців в зону АТО.