Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Священики відвідали 102-річного ветерана Великої Вітчизняної війни

 

18 лютого за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського всієї України Онуфрія благочинний Деснянського благочиння протоієрей Димитрій Григорак відвідав ветерана Великої Вітчизняної війни Кирила Сухоплечева (18 лютого 1914 року народження) аби привітати ветерана з 102 річчям від дня народження. У зустрічі взяли участь також клірик Свято–Троїцької парафії та прихожани, голова Комітету ветеранів війни і воїнських служб Анатолій Грешніков та голова Ради ветеранів в Деснянському районі Олександром Комарницьки.

Двадцятисемирічний капітан Кирило Сухоплечев був направлений на фронт восени 1941 року. У 1942–1944 роках у складі бомбардувальної дивізії переганяв воєнні літаки на західний фронт та брав участь у боях за визволення Приморського краю. У серпні 1945 року взяв участь у війні Радянського Союзу із Японією, після чого продовжив служити в армії. Має нагороди: орден Червоної зірки, орден Великої Вітчизняної війни 1-го 2-го ступенів, орден Богдана Хмельницкого, медаль за Відвагу, медаль за Бойові заслуги і ще більше 25 медалей.

Отець Димитрій побажав великого щастя, милості Божої воїну, а тим, хто вже відійшов у вічність, виконуючи свій обов’язок – Царство Небесне.