Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Священиків нагородили орденом «Бойовий волонтер України»

21 лютого у Вінниці відзначали День учасників антитерористичної операції та річницю виведення військ з-під Дебальцевого. Вечір пам’яті загиблих та подяки тим, хто пройшов пекло Дебальцевських подій, відбувся у залі обласної філармонії. Захід проходив участі керівництва області, військовослужбовців і членів громадських волонтерських організацій. Під час заходу триста бійців з Вінниччини отримали медалі «За оборону м. Дебальцево» та грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради. Двадцятьом вінничанам відзнаки за проявлену мужність і патріотизм присвоїли посмертно. Загиблих побратимів учасники заходу вшанували хвилиною мовчання. 

У ході зібрання свої нагороди отримали й волонтери, які, не шкодуючи сил, повсякчас допомагали українським військовим. Серед них — священики Вінницької єпархії УПЦ протоієреї Олексій Волков та Анатолій Кузнєцов. За свою жертовність, прагнення допомогти бійцям, які знаходиться у складних обставинах на передовій, та проявлені при цьому найкращі людські якості, священики отримали Подяку від обласної адміністрації і обласної ради, а також орден «Бойовий волонтер України».

Протоієрей Анатолій після отримання нагороди звернувся до присутніх у залі і подякував військовим за їх подвиг. Священик побажав військовим сил, здоров’я, стійкості і мужності у захисті своєї землі, а усій Україні і її народу – скорішого миру і Божого благословення.

Свою чергову поїздку у зону АТО священики Олексій Волков та Анатолій Кузнєцов здійснять 28 лютого. Уже зараз вони купують військовий одяг та взуття, та за допомогою інших священиків Вінницької єпархії і мирян збирають продукти і медикаменти. Отримана нагорода, як зазначили волонтери, надихає робити ще більше, щоби бути корисним там, де дуже потрібна їхня матеріальна і головне, душпастирська допомога.

Прес-служба Вінницької єпархії.