Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТЕРНОПІЛЬ. У с. Кути розкольники залякують віруючих силовим захопленням храму

 13 грудня, у недільний день, представники так званого Київського патріархату вчинили спробу силового захоплення храму на честь святої праведної Анни у селі Кути Шумського району Тернопільської області.

Поліція зашкодила силовому захопленню храму в Кутах

Поліція зашкодила силовому захопленню храму в Кутах

З самого ранку розкольники зібрались перед дверима церкви, вимагаючи надати їм право на почергове служіння. Слід зауважити, що прихильників «УПЦ КП» не зупинило навіть звершення богослужіння в цей час у храмі. Голосно викрикуючи свої вимоги, вони через деякий час здійснили спробу силою увійти у церкву. Протизаконні дії розкольників змусили втрутитися у ситуацію правоохоронців, які зашкодили захопленню храму.

Не дивлячись на це, представники «Київського патріархату» продовжили чинити провокативні дії, вигукуючи лайливі слова та голослівні звинувачення на адресу настоятеля храму протоієрея Ігоря Кушнірука та православної громади с. Кути. За словами свідків події, розкольники раз у раз повторювали: “Ми вам влаштуємо другу Катеринівку”.

Розкольники з лайкою і образами вимагають почергові богослужіння

Представники “УПЦ КП” з лайкою і образами вимагають почергові богослужіння

В Тернопільській єпархії підкреслюють, що новостворена громада “УПЦ КП” продовжує чинити тиск на віруючих Української Православної Церкви, вимагаючи почергових богослужінь, не зважаючи на те, що всі документи на володіння храмом належить парафії УПЦ.

Аби не допустити загострення конфлікту, протоієрей Ігор та члени парафії святої праведної Анни погодилися взяти участь у перемовинах щодо можливості почергових богослужінь, що пройде завтра у районній державній адміністрації м. Шумська.

Православна громада с. Кути просить молитовної підтримки, оскільки розкольники налаштовані радикально, залякуючи віруючих повторенням сумнозвісних подій у с. Катеринівка.

Розкольники погрожують віруючим УПЦ "другою Катеринівкою"

Розкольники погрожують віруючим УПЦ “другою Катеринівкою”

Нагадаємо, на свято Різдва Богородиці, 21 вересня, представники “Київського патріархату” разом із радикалами з «Правого сектору» вчинили силове захоплення храму св. великомученика Георгія Побідоносця в с. Катеринівка на Тернопільщині. За подіями спостерігали місцеві підрозділи МВС. Коли члени громади УПЦ вимагали пропустити їх до церкви, щоб забрати священні предмети, бійці підрозділу МВС “Батальйон Тернопіль-2” почали жорстоко бити вірян Української Православної Церкви. Близько 15 чоловік було травмовано, одна особа з важкими травмами госпіталізована, деякі постраждалі отримали переломи кінцівок