Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Учасники хресної ходи УПЦ вимагають звільнити заступника голови ОДА

У Рівному відбулася хресна хода вірян та духовенства Української Православної Церкви проти свавілля місцевої влади і знущання над вірними УПЦ у селі Птича. У ході взяли участь близько 600 людей. Після завершення ходи віряни та духовенство УПЦ влаштували мітинг під Рівненською ОДА із вимогою звільнити чиновника, якого звинувачують в організації заворушень у Птичі. Про це повідомляє кореспондент СПЖ.

Учасники мітингу хотіли звернути увагу державної влади на знущання над вірянами УПЦ і на масові утиски прав віруючих в Україні. Митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій виголосив звернення, у якому, зокрема, виклав вимогу звільнити з посади заступника голови Рівненьскої ОДА Олександра Савчука. За словами представників духовенства УПЦ, саме він є ініціатором та куратором більшості захоплень православних храмів у Рівненській області.

Під час промови Митрополита УПЦ, до мітингувальників вийшов сам Савчук, але люди відмовилися спілкуватися з ним. На запитання журналістів, чи збираються прибічники Київського патріархату виконувати рішення українського суду Олександр Савчук заявив, що на це є виконавча влада.

Згодом до мітингувальників вийшов перший заступник голови Рівненської ОДА і запросив представників духовенства на переговори. Наразі, переговори тривають.