Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Суд зобов’язав слідчого поновити справу про захоплення храму УПЦ в Чудниці

8 грудня Гощанський районний суд визнав неправомірними дії слідчого, який кілька разів безпідставно закривав слідство за фактом захоплення храму у селі Чудниця на Рівненщині, що належить общині УПЦ.

«Постанова судді Гощанського районного суду від 08.12.2015 року ще раз підтверджує факт існування верховенства права в Україні, але, на жаль, поки що лише в судовій системі. Винесене рішення чітко описує алгоритм подальших дій для тих, хто сьогодні бере на себе право розслідувати злочини однобоко», – зауважила правозахисник Катерина Іванюк, коментуючи винесене рішення.
Нагадаємо, що 1 березня 2015 року в селі Чудниця Гощанського району Рівненської області радикально налаштовані люди увірвалися до Свято-Параскевської церкви, зняли зі стін ікони, розсунули аналої і скинули з престолу Євангеліє. Після цих подій громада УПЦ більше не змогла потрапити у власний храм.
Віряни подали заяву у поліцію. Як з’ясувалося пізніше, правоохоронні органи не внесли її до реєстру досудових розслідувань. У червні цього року представники громади УПЦ подали скаргу в Гощанський районний суд, який зобов’язав слідчого розпочати розслідування. Проте слідчий Гощанського райвідділу В. Кральковський знову самовільно закрив справу, після того, як опитав представників УПЦ КП, причетних до захоплення православного храму. 8 грудня, після повторного звернення вірян, суд визнав дії слідчого неправомірними і знову зобов’язав його поновити слідство.