Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. В с. Птича в критичному стані госпіталізовано одну з парафіянок Успенського храму

 На Рівненщині, віряни Української Православної Церкви вже четверту добу продовжують відчайдушно захищати свій храм від зазіхань розкольників. За підтримки поліції, останні тримають їх в облозі без світла, опалення, води та їжі.

За останніми даними, згідно з повідомленням Рівненської єпархії, одна з парафіянок Успенського храму, Ірина Городчук 1980 року народження, 21 грудня ввечері була госпіталізована до Дубенськоі районної лікарні у важкому стані. Під час того, як лікарі виносили Ірину з храму, «віряни» «Київського патріархату» аплодували та вигукували лайливі слова.

Невдовзі ще одній прихожанці УПЦ стало погано. У неї виникли проблеми з тиском. Була викликана швидка, до храму зайшов лікар, який надав необхідну допомогу.

Наразі в храмі Успіння Пресвятої Богородиці села Птича залишаються в облозі 5 мешканок с. Птича та 2 священики. Усі вони просять молитов за важкохвору рабу Божу Ірину.

Нагадаємо, 18 грудня з самого ранку розкольники за підтримки «Правого сектору» перешкоджали вірянам УПЦ увійти до власного храму, ігноруючи наявність у парафіян усіх документів на володіння культовою спорудою тарішення кількох судів. Коли ж останні потрапили до церкви, радикали з прихильниками «УПЦ КП» за допомоги поліції заблокували вхід, вимагаючи віддати їм храм. Раніше повідомлялося, що митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій звернувся до Президента України з проханням захистити вірних УПЦ в Птичій.

http://news.church.ua/