Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. На Волині розкольники знову спрбували захопити храм УПЦ

29 листопада на Волині було здійснено чергову спробу захоплення храму Української Православної Церкви представниками «Київського патріархату» за прямого втручання місцевих чиновників.

Цього дня в селі Грибовиці Іваничівського району новообраний голова сільської ради Павло Степанець долучився до незаконної заміни замків на храмових дверях, після чого опечатав церкву.

Таким чином розкольники в черговий раз намагалися заволодіти Свято-Покровським храмом, який починаючи з 20 вересня залишається опечатаним в результаті конфлікту, який вони самі спровокували.

Конфлікт після Літургії 21 вересня

Конфлікт після Літургії 21 вересня. Фото nvip.com.ua

Щойно зареєструвавшись у серпні 2015 року, громада «УПЦ КП» почала претендувати на храм існуючої громади УПЦ. 21 вересня філаретівці увірвались до храму під час богослужіння та вимагали від священика або перейти в розкол, або віддати їм церковні приміщення. Тоді правоохоронні органи змушені були закрити та опечатати храм. Свято-Покровська громада УПЦ у жовтні звернулась до правоохоронців із скаргою по факту перешкоджання здійсненню релігійного обряду та по факту незаконного утримання релігійної святині. Рішенням Іваничівського районного суду скаргу Свято-Покровської релігійної громади УПЦ задовольнили, було розпочато досудове розслідування.

Цього разу прихильники «УПЦ КП» намагалися проникнути в приміщення під приводом проведення інвентаризації майна, яке їм не належить.

Нагадаємо, суди Тернопільщини та Рівненщини в листопаді прийняли рядрішень, якими визнали незаконними захоплення храмів Української Православної Церкви представниками «Київського патріархату».