Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. В Угринові розкольники знову намагаються виселити родину священика УПЦ з будинку

1 грудня, на адресу настоятеля Свято-Хрестовоздвиженської громади УПЦ села Угринів Волинської області протоієрея Ростислава Сапожника прийшла повістка до суду та матеріали позовної заяви, з яких йому стало відомо про намір громади «Київського патріархату» виселити його сім’ю з будинку, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ.Згідно з документами, наданих священнослужителем, позивачі стверджують, що священик УПЦ з дружиною та малолітніми дітьми «захопили чуже майно» самовільно і не зареєстровані у будинку, який знаходиться за адресою Набережна, 25.

Як повідомлялося раніше, священик, його дружина і двоє неповнолітніх дітей зареєстровані відповідним чином, в будинку сім’я проживає вже більше 17 років.

Це вже не перша така спроба виселити настоятеля захопленого розкольниками храму. В серпні від священика вимагали сплатити 60 000 гривень «оренди», або звільнити оселю. Протоієрей Роман буцімто мусив сплачувати по 6 000 гривень за місяць орендної плати з жовтня 2014 року релігійній громаді «Київського патріархату», утвореній після захоплення храму УПЦ.

Читайте також: На Волині свої закони. Сільрада села Угринів повідомила – священика з дітьми виселяють з хати законно

На даний момент у будинку настоятеля відбуваються богослужіння громади УПЦ, які збирають досить велику кількість прихожан. На думку священика, саме цей факт є значним подразником для очільників «УПЦ КП» в Угринові, які намагаються перешкодити існуванню громади УПЦ.

Читайте також: Вціліла громада УПЦ села Угринів: як прожили цей рік православні віряни та що сталось із їхнім храмом

Нагадаємо, міжконфесійний конфлікт в селі Угринів триває вже близько року. Протягом цього часу віруючі, які лишились вірними Українській Православній Церкві, постійно відчувають утиски з боку бізнесмена та депутата, прихильника «УПЦ КП» Андрія Турака, який погрожує людям звільненнями та іншими проблемами. До самого отця Ростислава навіть було застосовано фізичну силу.

В жовтні, під час свого Архіпастирського візиту на Волинь, Блаженніший Митрополит Онуфрій зустрівся з громадою Української Православної Церкви села Угринів. Предстоятель відзначив мужність, щиру віру парафіян, їх терпіння і терпимість та зазначив: «Такі випробування посилає Господь, але Він і милостивий, не залишить. І храм буде повернуто, і мир настане».