Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. В с. Карпилівка Ківерцівського району пройшов єпархіальний з’їд православної молоді

SAM_4455Незабутній і святковий вечір подарувала своїм односельчанам  молодь при Свято-Петро-Павлівському храмі с.Карпилівка Ківерцівського району .

В  день пам’яті святого благовірного князя  Олександра Невського молодіжка «Крила віри», керівником і духівником якої є свящ. Олександр Шинкарук,  відзначала річницю свого утворення . Річниця –  це не так багато, але за цей час по благословенню Божому та натхненню отця Олександра наші молоді християни були дуже активні та різнобічні. Вони вперше організували Різдвяний благодійний ярмарок, займалися волонтерською діяльністю : відвідували хворих, одиноких, непрацездатних християн, допомагали учасникам  АТО, брали участь у зльотах молодіжок православних християн,   в акції «Краще тверезее життя»   біля закладів, де продаються спиртні напої, розповідали про шкідливий вплив алкоголю на організм людини, закликали до здорового та духовного життя, були учасниками православних туристичних походів.

Своїм покровителем  члени молодіжки обрали саме святого благовірного князя Олександра Невського, щоб бути подібним йому вірними Церкві та православній вірі.

Мабуть ніякий День народження не проходить без гостей, так і до нашої молоді, з благословення митр. Ніфонта, прибули гості. А саме: архім. Аліпій (Сапіга) , ієром. Ілія ( Вишневський), а також молодіжні організації -– «Лови момент» , «Омофор» , товариство імені преп. Ніколи Святоши  м. Луцьк , «Крок»  м. Ківерці, «Дорога до дому» смт. Колки , молодь із смт.Цумань, смт .Олика,с. Залісоче, с. Мительно зі своїми духівниками.

Своє святкування карпилівська молодь розпочала із храма , де приступили до таїнств Сповіді та Причастя. О 15:00 , коли на свято прибула запрошенна молодь зі своїми духовними наставниками, в храмі був звершений  подячний молебень , який очолив архім. Аліпій.

Після молитви святкування продовжилось у місцевому будинку культури, де молодь вже чекав переповнений зал односельчан. На початку концертної програми свящ. Олександр Шинкарук  звернувся до присутніх із вступним словом. Продовжили вітання імениників їхні молодші друзі-односельчани і  зі словом вітання звернулися отець  Аліпій та керівник відділу Волинської єпархії у роботі з молоддю ієром. Ілія. У свою чергу учасники молодіжки «Крила віри» показали повчальну сценку про вірність Церкві із життя свого небесного покровителя св. бл. кн. Олександра Невського . Вони також присутнім продемонстрували презентацію про свою діяльність і проспівали під гітару  пісню-гімн , яку самі і написали.  Молодіжки «Лови момент» , «Крок» і «Дорога до дому» розповіли про свою діяльність , проспівали пісні і показали повчальні та веселі сценки . Своїм прекрасним співом присутніх порадували молодіжний хор при Свято-Петро-Павлівському храмі с.Карпилівка та молодь із смт. Цумань. Кожен молодіжний колектив зі своїми духівниками також висловлював свої вітання з побажаннями імениникам, та їхнього духовного наставника вітали з Днем Ангела. Справжньою окрасою концерту стало виконання пісні «У матері над хатою» тріо священиками та молитви-гімна «Боже Великий Єдиний …» всім залом. Молодь і присутні в залі мали можливість поспілкуватися в бесіді зі священиками.  Відповіді духівників були вичерпні та доступні слухачам.

А на завершення весь зал проспівав іменниникам «Многії літа.». Усі присутні в  залі дякували щирими оплесками та розходилися по домівках із незабутніми враженнями та душевною радістю!