Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. Звершена божественна літургія з сурдоперекладом

29 листопада, з ініціативи керівника єпархіального відділу Благодійності і Соціального служіння протоієрея Андрія Бобрика та Блощинської Анни Андріївни викладача мови жестів Київської духовної семінарії, при підтримці протоієрея Діонісія Буренко керівника Молодіжного відділу Кіровоградської єпархії, а також при активній співпраці протоієрея Миколая Чутори благочинного Новомиргородського округу і священика Ярослава Кушнірчука, вперше у Новомиргороді відбулася Божественна літургія із сурдоперекладом для нечуючих дітей зі спеціалізованої Загальноосвітньої школи-інтернат I-II ступенів (для глухих).

О 9:00 у Свято-Миколаївському соборі м. Новомиргорода було звершено Літургію, яку перекладали на мову жестів. Переклад звершувала Блощинська Анна Андріївна та студенти семінарії. Вперше діти з вадами слуху молилися за Божественною літургією. Проповідь виголосив священик Андрій Бобрик на тему Євангельського читання про апостола Матфея і милосердного самарянина.
По завершені богослужіння отець Ярослав домовився із адміністрацією школи про подальшу співпрацю і залучення нечуючих дітей до внутрішньоцерковного життя.
Висловлюємо щиру подяку адміністрації Київської духовної академії і семінарії за місіонерську діяльність серед нечуючих людей України.