Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КОРОСТЕНЬ. Відбувся ювілейний обласний фестиваль польської колядки

20 грудня у місті Коростені, під почесним патронатом Генерального консула РП у Вінниці Томаша Олейнічака, а також міського голови Володимира Москаленка, відбувся десятий ювілейний фестиваль польської колядки на Житомирщині.

Організатором заходу, який проходив у приміщенні міського будинку культури, виступили: Коростенська міська рада, генеральне консульство РП у Вінниці, Корост енська міська та Житомирська обласна спілка поляків України.

У святковому дійстві прийняли участь близько тридцяти колективів з різних куточків нашої країни. Зокрема представники Житомирщини, Київщини, Вінничини, Хмельниччини та інших регіонів.

За благословенням  Никодима, архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського, на ювілейних заходах, зі співом колядок, виступив православний вокальний ансамбль «Преображення» м. Житомир, до складу якого входять клірики Житомирської єпархії УПЦ. Православним колективом, відповідно до регламенту фестивалю, були виконані дві колядки – українською та польською мовами відповідно.

На завершення, керівники творчих колективів, з рук організаторів, отримали пам’ятні дипломи міжнародного зразка, а також інші подарунки.

Протодиякон Володимир Ярошевич