Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ очолив архієрейську хіротонію під час літургії у Лаврі

 

6 грудня Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

За богослужінням була звершена хіротонія віце-ректора Полтавської місіонерської духовної семінарії архімандрита Веніаміна (Погребного) в єпископа Новосанжарського.

Його Блаженству співслужили ректор Полтавської місіонерської духовної семінарії митрополит Полтавський і Миргородський Филип, єпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай, єпископ Обухівський Іона, єпископ Ірпінський Климент, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Золотоношський Іоанн, благочинний Троїце-Сергієвої Лаври архімандрит Павел (Кривоногов), а також братія і гості Києво-Печерської обителі в священному сані.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після читання Святого Євангелія Його Блаженство виголосив перед чисельною паствою проповідь.

Під час літургії єпископ Веніамін звершив священицьку хіротонію над студентом магістратури Київської духовної академії дияконом Ігорем Палуном. Також Митрополит Онуфрій рукоположив у сан диякона студента Київської духовної академії Івана Феєра.

По завершенні літургії Його Блаженство звернувся до єпископа Новосанжарського Веніаміна зі словом та вручив йому архієрейський жезл.

news.church.ua