Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Легалізація грального бізнесу може штовхнути українців у прірву ігрової залежності – Керуючий справами УПЦ

 

«В умовах економічної кризи ідея поповнити бюджет за рахунок, наприклад, легалізації грального бізнесу — це спроба заробити на людських слабкостях і залежностях. Як відомо, лудоманія — ігрова залежність — це важка форма психічного розладу. Повертаючи гральний бізнес в Україну треба пам’ятати, що ніякого позитивного потенціалу для здоров’я нації в цьому немає», — зазначив Керуючий справами УПЦ.

При цьому митрополит Антоній підкреслив, що з легалізацією грального бізнесу, йдучи на поводу у азарту, ігромани здатні позбавити свої сім’ї всіх благ.

«Втрата грошей, майна, роботи, здоров’я, а також розлучення, злочинність, алкоголізм і самогубства – все це відомі наслідки ігрової залежності. Легалізація азартних ігор несе реальні загрози для нашого суспільства і може штовхнути людей у прірву безлічі пороків», – сказав владика Антоній.

За словами митрополита Антонія, УПЦ послідовно виступає проти існування грального бізнесу в Україні. «У 2009 році УПЦ була однією зі сторін, з прохання якої азартні ігри в Україні були заборонені. У 2010 році, коли пропонувалося знову легалізувати гральний бізнес, Священний Синод УПЦ у своєму зверненні до влади, виступив проти цієї ініціативи. Проти цього ми виступаємо і сьогодні. При цьому важливо не тільки не допустити легалізації грального бізнесу, але й припинити діяльність структур, які займаються цим підпільно або маскуються під інші об’єкти. Інша проблема, що люди з ігровою залежністю знаходять будь-яку можливість грати в азартні ігри, наприклад, в інтернеті», – зазначив Керуючий справами УПЦ.

Як повідомлялося, Міністерство фінансів розробило і оприлюднило законопроект, яким планується легалізувати гральний бізнес в Україні для розширення джерел надходження доходів до держбюджету. Як відомо, в Україні з 2009 року заборонені азартні ігри, крім лотерей.

Центр інформації УПЦ