Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Командування військового госпіталю столиці нагородило священика відзнакою

5 грудня, у Міжнародний день волонтерів в ім’я економічного і соціального розвитку та День Збройних сил України, від імені командування Національного військового медичного госпіталю відзнакою «За служіння Богові й Україні» був нагороджений настоятель храму на честь Покрови Пресвятої Богородиці протоієрей Олег Скнар.

З першого дня військових дій на Сході України військовий госпіталь прийняв на лікування понад 11 тисяч поранених солдат і офіцерів, з них 7 тисяч — ті, хто проходив лікування у госпіталі на стаціонарі. Нарівні з волонтерськими сотнями, актив госпітального храму Покрови Богородиці під орудою настоятеля отця Олега допомагають лікарям виходжувати поранених, підтримувати їх своїм душевним теплом, збирають кошти і закуповують медичне обладнання та необхідні медикаменти. Дуже важливим було не залишити без уваги не лише травмованих військовослужбовців, а й їх родичів, які доглядали за своїми рідними в госпітальних палатах. Так, парафіяни храму Покрови Пресвятої Богородиці підтримували іногородніх родичів поранених бійців — дружин, матерів, братів і сестер — житлом, продуктами харчування, одягом, зібраними коштами. Слід згадати також закупівлю бронежилетів силами активу Свято-Покровської парафії для військовослужбовців, які виконують свій обов’язок на лінії розмежування.

Госпітальний храм Покрови Пресвятої Богородиці бере також активну участь у підтримці дитячих будинків, які знаходяться в зоні військових дій та в прифронтовій зоні на Сході України. Підтримки потребують близько 1 500 дітей. Так, спільно з місією «Милосердя без кордонів» малюкам східного регіону України госпітальна парафія лише за останні місяці відправила понад 6 тонн сухих молочних сумішей, каш та інших продуктів.