Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Духовенство Деснянського благочиння вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

 

14 грудня за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія благочинний Деснянського благочиння Східного київського вікаріатства протоієрей Димитрій Григорак разом з духовенством взяли участь в церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля» на території Меморіального комплексу «Героям Чорнобиля» Деснянського району Києва. Захід проведено з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

У церемонії покладання квітів взяли участь т.в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Вадим Онуфрійчук, заступник голови Ірина Алєксєєнко, начальник районного управління праці та соціального захисту населення Анастасія Філоненко, голова Товариства ветеранів-інвалідів ліквідації аварії на ЧАЕС Володимир Кобчик, актив чорнобильських громадських організацій, громадськість, учнівська молодь та мешканці району.

Після покладання квітів отець Димитрій разом з духовенством звершили заупокійну літію за загиблими ліквідаторами.

Нагадаємо, що День вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС Указом Президента України був визначений у 2006 році. Саме 14 грудня 1986 року було завершено будівництво саркофагу. У Деснянському районі проживає 7 тисяч 519 чоловік, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Всього на території Деснянського районі проживає більше 18 тисяч осіб, які віднесені до постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Цього ж дня протоієрей Димитрій Григорак провів зібрання духовенства, яке розпочалися сповіддю священиків. Опісля відбулось підведення підсумків діяльності благочиння протягом поточного року. Священики піднімали та обговорювали найбільш важливі питання стосовно проповіді Слова Божого, просвітництва в недільних школах, соціального служіння та місіонерства. Отець благочинний побажав всім, щоб в наступному році труди Деснянського благочиння були ще більш плідними та сприяли розповсюдженню християнських чеснот в житті ввіреної Богом пастви.