Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Освячено нову каплицю в честь благовірного князя Олександра Невського

8 грудня  у Житомирі відбулось урочисте відкриття та чин освячення каплиці в честь святого благовірного великого князя Олександра Невського.

Нова каплиця розташована у Житомирському парку відпочинку ім. Ю.Гагаріна поблизу обласного УМВС України та Житомирського обласного агроекологічного університету. Будівництво каплиці розпочалось близько трьох років тому, і ось споруджена святиня сяє та милується над Житомиром зігріваючи серця людські любов’ю та Небесною благодаттю.

Урочистий чин освячення та відкриття каплиці очолив архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодин. Керуючому архієрею співслужили: секретар єпархії архім. Олексій (Овсянніков), духівник єпархії архім. Гавриїл (Вардаєв), настоятель каплички прот. Сергій Грицаюк та інші.

Святкова молитва зібрала багатьох вірян, благодійників та просто перехожих, котрі спинялись і молились разом з усіма.

Після звершення чину освячення владика Никодим привітав духовенство та присутніх із святом, запевнив що свята каплиця буде постійно відчинена для охочих тут помолитися, а святий її покровитель, благовірний князь Олександр Невський буде вірним молитовником за військових, працівників міліції, студентів та усіх православних житомирян перед Престолом Божим.

Архіпастир висловив щиру подяку за понесені труди настоятелю отцю Сергію, а також вручив церковні грамоти благодійникам та тим, хто допомагав у зведені святині.

Прес-служба Житомирської єпархії