Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. В єпархії вперше урочисто відзначили день пам’яті священномученика Інокентія

29 листопада, у 26-ту Неділю після П’ятидесятниці, митрополит Вінницький і Барський Симеон та єпископ Золотоношський Іоанн звершили святкову Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці. Цього дня, згідно рішення Священного Синоду УПЦ від 1 квітня 2015 року, вперше урочисто відзначався день пам’яті священномученика Інокентія, архієпископа Вінницького, який постраждав за Христа і був розстріляний у м. Вінниці у 1937 році.

За літургією архієреям співслужили клірики кафедрального собору, Різдво-Богородичного собору м. Вінниці, а також благочинний І Вінницького міського благочиння протоієрей Богдан Маліновський та керівник відділу історії Вінницької єпархії ієрей Назарій Давидовський. Отець Назарій під час проповіді розповів парафіянам про сповідницький життєвий шлях і мученицьку кончину архієпископа Інокентія (Тихонова). По закінченні літургії був відправлений молебень священномученику Інокентію.

Митрополит Симеон привітав усіх зі святом, подякував єпископу Іоанну за те, що він розділив із вінницьким духовенством і вірянами радість святкування. Архіпастир побажав усім молитовного заступництва священномученика Інокентія.

Прес-служба Вінницької єпархії.