Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Відбулися підсумкові збори духовенства єпархії

15 грудня у м. Вінниці під головуванням митрополита Вінницького і Барського Симеона відбулися загальні збори духовенства Вінницької єпархії, на яких були підведені підсумки 2015 року та оголошені плани на наступний 2016 рік.

Збори розпочалися з молитви та доповіді Правлячого Архієрея. Митрополит Симеон підвів підсумки 2015 року, який у Вінницькій єпархії був оголошений Роком Християнських родинних цінностей та традицій. Владика дав оцінку заходам, які проводилися на рівні всієї єпархії, єпархіальних відділів та на окремих парафіях.

Учасникам зборів було продемонстроване відео, у якому розповідалось про діяльність правлячого архієрея та основні події у житті єпархії. Найвизначнішою подією 2015 року стало встановлення святкування Собору Вінницьких святих, а також саме святкування яке очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій.Також у ролику були озвучені дані щодо діяльності Правлячого Архієрея.

Після оприлюднення статистичних даних, Архієрей та учасники загальних зборів заслухали звіти керівників єпархіальних відділів.

Також митрополит Симеон оголосив, що наступний 2016 у Вінницькій єпархії оголошується Роком пастирства та общини. Про заходи заплановані у єпархії в зв’язку з цим буде повідомлено пізніше.

На завершення зібрання владика Симеон оголосив, що замість фестивалю колядок «Різдвяні дзвіночки», який щороку проходив у січні у Вінниці, в кожному благочинні будуть проводитися різдвяні вечори колядок, в яких братимуть участь усі хорові колективи кожного з районів. Керуючий єпархією також підвів підсумки Першого молодіжного фестивалю духовної і патріотичної пісні, який проходив 18 жовтня у м. Вінниці та повідомив, що такий фестиваль стане у Вінницькій єпархії щорічним і буде проходити у першу суботу після свята Покрови Пресвятої Богородиці. Зміниться також і назва фестивалю на «Покровський молодіжний фестиваль духовної і патріотичної пісні».

Прес-служба Вінницької єпархії.