Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Митрополит Августин відвідав Спеціалізований Обласний будинок дитини

20 грудня, у неділю, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин очолив Божественну літургію та виголосив проповідь у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві.

Потім архіпастир відвідав Спеціалізований Обласний будинок дитини у м. Білій Церкві, де мав зустріч з головним лікарем Грибан Тетяною Павлівною, медперсоналом та дітками медичного закладу.Цього дня у Білоцерківській гімназії №1 відбувся звітний концерт недільної школи при Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві та єпархіальної дитячої хорової школи.

Діти виконали концертну програму, у якій звучали українські народні пісні та пісні українських та зарубіжних класиків, присвяченні тематиці свята Миколая, під керівництвом Субот Валентина Петровича. Вихованці школи прочитають вірші українських поетів про Святителя та представили інсценізацію по мотивах житія святого Миколая. Вихованці хорової школи Романов Серафим та Кобулей Анна (лауреат ХІІІ-ого всеукраїнського дитячого музичного конкурсу пам’яті П.І.Чайковського) показали свою майстерність гри на музичних інструментах.

У вітальному слові архіпастир подякував педагогам за старанні труді у навчанні і вихованні дітей. Хорова єпархіальна школа, яка, поки що є єдиною в Українській Православній Церкві, показує високу професійну майстерність хорового співу, але не це головне. Головне, що діти в Церкві, проходять хороший вишкіл добропорядності, учаться духовним законам, які допоможуть їм у дорослому житті. Дякую усім: батькам, священикам, педагогам за участь у процесі духовного і естетичного становлення дітей − майбутнього нашої Церкви і Держави, — зазначив, зокрема, архіпастир.

Далі пам’ятне фото і подарунки діткам.

Прес-служба Білоцерківської єпархії