Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СУМИ. Пожежа знищила недільну школу

Прес-служба Сумської єпархії Української Православної Церкви повідомляє, що у неділю 1 листопада у приміщенні недільної школи, що знаходиться на території храму на честь святого преподобного Сергія Радонезького м. Суми, сталася пожежа. Пожежна команда рятівників, яку викликали парафіяни, прибула вчасно та загасила пожежу. Як повідомив настоятель храму прот. Вячеслав Темний, будівля зазнала значних ушкоджень, майно недільної школи повністю знищене. Вдалося врятувати лише окремі ікони.

За попередніми даними, займання сталося від входу, про що свідчить характер пошкоджень приміщення. Проводяться експертизи, результати яких будуть оприлюднені пізніше.

Водночас прес-служба звертає увагу, що пожежа сталася на тлі атмосфери ворожнечі та погроз, які систематично лунають на адресу православних віруючих м. Суми. Так, нещодавно було жорстоко побито відповідального за охорону Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Суми, який донині перебуває у комі, його життя під загрозою.

Прес-служба Сумської єпархії Української Православної Церкви закликає всіх православних мешканців Сум до молитовної підтримки парафії святого преподобного Сергія Радонезького та надання допомоги по відновленню недільної школи.